Nieuws

Blijf op de hoogte over het toekomstige Zaanse warmtenet

Leerlingen van de Windroos ‘taggen’ laatste buizen voor Warmtenet

9 september 2019
Vandaag mochten de leerlingen van basisschool de Windroos hun ‘naam’ achterlaten op één van de laatste stukken van het warmtenet. Dit stuk, dat de toekomstige nieuwbouwwijk Oostzijdepark aansluit op het warmtenet, wordt nu alvast aangelegd. Als de nieuwbouwwijk gebouwd wordt, worden de leidingen voor het warmtenet verder aangelegd. Als dat zover is, worden ‘naam’ van de leerlingen weer, voor even dan, zichtbaar.

Lees verder

 

Zaans Warmtenet op de helft

25 juni 2019
De bouw van het Warmenet is op de helft. Aannemer Visser & Smit Hanab heeft recent de warmteleidingen op de hoek van de flat Noordwachter gekoppeld aan de warmteleidingen die langs de Koningin Julianaweg liggen. Hiermee ligt nu 50% van het warmtenet in dit gebied in de grond. Dat is ongeveer 1,5 km aan leidingbuizen.

Lees meer

Foto van leidingenFoto door Carel Kramer

Bouwers twee nachten aan het werk geweest voor Zaans Warmtenet

22 mei 2019
Afgelopen twee nachten heeft Visser & Smit Hanab warmteleidingen voor het Zaans Warmtenet onder het drukke kruispunt De Weer / Koningin Julianaweg aangelegd. Om deze intensief gebruikte route zoveel mogelijk te ontlasten, hebben de bouwers ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Op deze manier bleef het kruispunt overdag voor iedereen bereikbaar.

Lees meer

Foto door Gé Dubbelman

Maatregelen na incident Brandaris

6 mei 2019
Recent is er een incident geweest bij de Brandaris. Er is een plastic box naar beneden gegooid. Deze is op één meter afstand van een medewerker op de grond terechtgekomen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Dit is een ernstig incident waarvoor aangifte is gedaan bij de politie. Het werk is tijdelijk stilgelegd.

Lees meer

Foto van flat BrandarisFoto door ENGIE van de Brandaris

Eerste buis de grond in voor Zaans Warmtenet

23 januari 2019
De aanleg van de eerste fase van het Zaanse warmtenet dat duurzame warmte kan leveren aan ruim 2200 woningen en bedrijven in Zaandam Oost gaat starten. Bij het flatgebouw de Brandaris in Peldersveld gaat eind januari de eerste schep de grond in. Eerder werd al begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de biomassacentrale die de eerste warmtebron voor het Zaanse warmtenet wordt. Vanaf eind 2019 begint dan de levering van duurzame warmte.

Lees verder

Foto van de omgeving

Voorbereidende werkzaamheden voor warmtenet van start

13 november 2018
Vanaf vandaag gaat Bioforte BV aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de biomassacentrale in Zaandam. De biomassacentrale wordt de eerste warmtebron voor het toekomstige Zaanse warmtenet. Op het terrein aan de Pascalstraat bouwt Bioforte tussen nu en september 2019 deze warmtebron.  

Lees verder

Inographic over de werking van het warmtenet

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl