Nachtwerkzaamheden Zaans Warmtenet

Bouwers twee nachten aan het werk geweest voor Zaans Warmtenet

22 mei 2019
Afgelopen twee nachten heeft Visser & Smit Hanab warmteleidingen voor het Zaans Warmtenet onder het drukke kruispunt De Weer / Koningin Julianaweg aangelegd. Om deze intensief gebruikte route zoveel mogelijk te ontlasten, hebben de bouwers ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Op deze manier bleef het kruispunt overdag voor iedereen bereikbaar. 

Wat voor werkzaamheden?

De bouwers leggen twee leidingen onder de grond aan. Deze lopen vanaf flatgebouw Brandaris naar de biomassacentrale aan de Pascalstraat. De leidingen zijn ook onder het kruispunt De Weer / Koningin Julianaweg gelegd. Hiervoor hebben de mannen van Visser & Smit Hanab in de avond en nacht van afgelopen maandag op dinsdag het asfalt verwijderd en de weg opengebroken. Na het graven van de sleuf hebben ze de warmteleidingen met twee kranen, over de gehele breedte van de weg, in de grond gelegd. Door middel van een tijdelijke brug was de weg in de vroege ochtend weer open voor verkeer.

Foto's door Gé Dubbelman

Afgelopen nacht zijn ze verder gegaan met de werkzaamheden. Ze hebben de sleuf gedicht met grond en de weg hersteld met stelconplaten. 

Opnieuw asfalteren

Nadat de grond is ingeklonken (oftewel: weer gekrompen) wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Dit wordt op een later moment verricht.

Waar wordt er nog meer gewerkt

De bouwers zijn momenteel ook aan het werk bij de flat Noordwachter en langs De Watering. Binnenkort gaan ze ook van start bij de flat Perim. 

Meer weten

Wilt u meer weten over het leggen van het warmtenet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


Foto's door Gé Dubbelman

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl