Flat Perim gaat over op warmtenet Zaanstad

De voorbereidende werkzaamheden in de flat Perim zijn gereed en ook het water in het warmtenet is met behulp van de nabijgelegen HulpWarmteCentrale van ENGIE op temperatuur gebracht. Vanaf vandaag neemt het warmtenet de verwarming en de warm (kraan)watervoorziening in de flat geleidelijk over. De bewoners merken hier niets van en kunnen rekenen op hetzelfde vertrouwde comfort. 

Voorbereiding en afstemming
In de afgelopen weken is er in de flat het nodige leidingwerk aangepast. Ook zijn uit beide ketelhuizen één van de twee aanwezige ketels verwijderd om plaats te maken voor de ‘afleversets’. Via die sets zijn de leidingen in de flat inmiddels gekoppeld aan het warmtenet. Na afstemming met de Vereniging van Eigenaren van Perim kan het warmtenet voor deze flat in gebruik worden genomen. Ook de helft van de flat Brandaris van Rochdale wordt medio december nog aangesloten.

Vertraging biomassacentrale
Zo lang de biomassacentrale aan de Pascalstraat nog niet in bedrijf is, wordt het water in het warmtenet opgewarmd met behulp van de gasgestookte HulpWarmteCentrales van ENGIE. De bouw van de biomassacentrale is inmiddels gereed, maar de installatie kan pas warmte gaan produceren als de vergunning voor de Wet Natuurbeheer binnen is. Deze vertraging heeft te maken met een wijziging van de stikstofregelgeving. Als gevolg van een uitspraak van de Raad van State moeten vergunningen opnieuw worden beoordeeld. Dit duurt naar verwachting nog enkele weken.

 

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl