Over ons

Gemeente Zaanstad

De gemeente Zaanstad heeft de ambitie om klimaatneutraal te zijn. Onderdeel hiervan is de energietransitie: de overgang van fossiele energie naar lokaal opgewekte, schonere energie. Eén van de doelen is het stoppen met verwarmen met aardgas, omdat bij de verbranding van aardgas CO2 vrijkomt. Het grootste deel van de huidige CO2-uitstoot in Zaanstad wordt veroorzaakt door de verwarming van woningen en bedrijfspanden. Daarom wil de gemeente Zaanstad starten met een duurzame(re) manier van verwarmen door middel van een warmtenet. 

Firan

Firan (voormalig Alliander DGO) helpt partijen met het realiseren van hun duurzaamheidsambities. Dit doen we door ze te begeleiden van beginfase tot en met realisatie van een project. Daarbij maken we gebruik van onze uitgebreide ervaring en kennis als netwerkbedrijf. Bij het Zaanse warmtenet is Firan verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het netwerk aan leidingen dat er nodig is.

ENGIE

ENGIE helpt bedrijven, overheden en consumenten zo snel en kostenefficiënt mogelijk de stap naar een 100% duurzame energiehuishouding te maken. Daarvoor ontwikkelt en implementeert ENGIE innovatieve, duurzame oplossingen op het snijvlak van techniek, energie en digitalisering. Bijvoorbeeld in de vorm van duurzame gebiedsontwikkeling, opwekking en levering van groene energie en smart building oplossingen. Als onderdeel van de internationale ENGIE Groep lopen wij zo voorop in de energietransitie. En dat moet ook als we de wereld leefbaar willen houden voor volgende generaties.

Parteon

Parteon investeert als Zaanse woningcorporatie de komende jaren in duurzaam wonen in de Zaanstreek. Nieuwe huurwoningen worden gasvrij en klimaatneutraal gebouwd. Bestaande huurwoningen gaat Parteon stap voor stap verduurzamen. Aansluiten van Parteon-woningen op het Zaanse Warmtenet ziet Parteon als een stap naar duurzaam en klimaatneutraal wonen in de Zaanstreek op een comfortabele, betaalbare en veilige wijze. 

VvE besturen

De besturen van VvE Perim en VvE Pharus willen graag rekening houden met de toekomst en zien het aansluiten op het warmtenet als een stap in de goede richting om een gasvrije VvE te realiseren.
Uiteraard beslissen de besturen deze wijziging niet alleen. Alle eigenaren van de VvE’s krijgen via een Algemene Ledenvergadering de gelegenheid om hun mening te geven en hun stem uit te brengen.

foto van de flat De IJdoorn

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl