Zaans Warmtenet

Werkzaamheden

Bouw biomassacentrale

De bouw start met grondwerk in de eerste helft van februari. Daarna worden heiwerkzaamheden uitgevoerd in de voorjaarsvakantie. Volgens planning is de biomassacentrale voor de zomer grotendeels gereed zodat in de herfst kan worden afgebouwd. Aan het eind van 2019 kan de biomassacentrale in gebruik genomen worden.

Aansluiting op het warmtenet

Naast de bouw van de biomassacentrale wordt er ook gebouwd aan het warmtenet zelf, dat de warmte naar de woningen brengt. De eerste werkzaamheden daarvoor zijn al gestart in Peldersveld, nabij flatgebouw Brandaris. Hiervandaan werken we in een noordwestelijke richting langs De Watering en de Koningin Julianaweg naar de biomassacentrale in Hoornseveld.
In maart gaan we ook te werk in Hoornseveld, we leggen dan leidingen in De Gouw. In het najaar wordt warmte via het warmtenet geleverd. De route van het warmtenet is zorgvuldig berekend en gekozen. Dit zorgt ervoor dat omgevingshinder beperkt is, de leidingen het warme water goed kunnen transporteren en we zo min mogelijk groen moeten weghalen.

Hinder voor een goede zaak

Werkzaamheden in de openbare omgeving brengen hinder met zich mee. Wij proberen het te beperken en waar mogelijk in gesprek te gaan met omwonenden. Het bouwen van dit warmtenet en de biomassacentrale zijn een belangrijke stap in de transitie van fossiele brandstoffen naar nieuwe energie. Zo wordt Zaanstad schoner en meer duurzaam.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl